COQ AU VIN
Coq au vin er en utrolig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har benyttet kylling i denne oppskriften.
- 1 stk kylling (ca 1500gram)
- 3,5 dl rødvin (Gjerne fransk ;-))
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk laurbærblad
- 1 kvist frisk timian
- 200 gram lettsaltet sideflesk
- 1,5 ts salt
- 1 ts malt hvit pepper
- 2 liter hønsekraft ((2 liter vann og 4 hønsebuljongterninger))
- 2 ss tomatpuré
- 10 stk sjalottløk
- 250 gram sjampinjong (Hver sopp deles i to)
-
Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.
-
Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg i kyllingstykkene. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten.
-
Ta kyllingstykkene opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp.
-
Skjær sideflesk i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem godt på alle sider i stekepannen med fett.
-
Legg stykkene over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
-
Rens sjalottløk og surr den sammen med sopp i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med frisk timian ved servering.