Isqueen Restaurant, Tapas og Vinbar.

Isqueen er en gammel hvalfangstskute som har blitt satt på land og gjort om til restaurant med plass til 70 gjester. Baren som er i selve skuten har 20 sitteplasser. Isqueen er innredet i maritim stil noe som gir en unik atmosfære av ramsalt miljø.

Vår dom ved forrige besøk NOVEMBER 2017:
Her har de virkelig noe utradisjonellt. Ideen med å sette en hvalfangstskute på land, og lage en restaurant? Ikke mange, om noen, ville lykkes med slikt.
På Isqueen har de virkelig lykkes med dette. Her har de skapt en varm og avslappet atmosfære som toppes av svært dyktig og hyggelig betjening som får deg til å slappe av. Vi nekter å tro det er mye avslapping på kjøkkenet.
Det gjenspeiler seg nemlig på en kvalitet på måltidet som man rett og slett ikke forventer å finne særlig mange steder i Norge.
Maten på Isqueen bærer tydelig preg av at de har en kjøkkensjef som både vil og kan.
Vinkartet her er også absolutt verd å ta en titt på.

Det er ikke ofte vi møter denne standarden. Isqueen får dermed 5 av 6 stjerner.

Siste besøk:

Spente og forventningfulle hadde vi bestillt bord, og ble møtt med den samme varme og ektefølte gjestfriheten som ved vårt forrige besøk. Vi var derfor ekstra spente på å se om standarden på kjøkkenet var like høy som sist. Etter å ha blitt presentert for menyen, og vinkartet kunne vi nesten ikke vente. Menyen var enda mer spennende enn sist, og tanken på lokale spesialiteter som Ishavsrøye, fikk tennene til å løpe i vann. Vi valgte imidlertid noe annet, og satte øynene dypt ned i vinkartet.

Mens vi ventet på maten, ble vi godt ivaretatt av vår kelner som virkelig var tilstede, og bød på seg selv på en fantastisk måte, ikke på noen som helst måte påtrengende, men alltid tilstede og oppmerksom.

Presentasjonen av maten var upåklagelig, smakene blandet seg med vellyst på tungen, og alt i alt ble det en opplevelse jeg ikke har opplevd maken til siden Maaemo. Isqueen har Chef Ole Jørgen Eilertsen, som vet hva han vil, og får det til hver eneste gang. Sammen med sitt team klarer han å løfte en lokal restaurant litt ute i distriktsnorge til en restaurant man er heldig om man finner i en verdensmetropol. Vi gratulerer, og deler med glede ut den siste stjernen, som plasserer Isqueen i samme stjernehimmel som Maaemo. Vi kommer gjerne tilbake, for dette var en gastronomisk opplevelse vi sent vil glemme.

Isqueen får nå 6 av 6 stjerner.

Vår skala:

  • Seks stjerner betyr at en restaurant er verdt en reise i seg selv.
  • Fem stjerner betyr at restauranten er verdt en lang omvei.
  • Fire stjerner betyr at restauranten er verdt en kort omvei.
  • Tre stjerner betyr at det er en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori.’
  • 2 stjerner betyr at det er en en av de bedre restaurantene i sin kategori.
  • 1 stjerne betyr at det er en restaurant som er litt over gjennomsnittet i sin kategori

Isqueen er dermed den ene av de to restaurantene i Norge som har oppnådd maks-score med hele 6 stjerner.
OPPDATERT:
Chef Ole Jørgen Eilertsen har nå “forlatt skuta”, og våre seks stjerner trekkes rutinemessig midlertidig tilbake, Vi ser frem til åpning med ny Chef, og er nå spent på om standarden blir like høy.

,,