Vi har testet Wienerpølser

Først av alt, må vi vite hva en Wiener skal være.

Vi forholder oss til kravene som var gjeldende frem til 2005. Etter dette tidspunktet endret myndighetene kravene, slik at man i dag kan få alt mulig rart i pølsene.

Kravet frem til 2005 var, for å benytte betegnelsen «wiener» skal pølsene være framstilt av en farse av storfekjøtt eller svinekjøtt og fett av storfe eller svin. Fremmedprotein er ikke tillatt. Fettprosenten skal ikke overstige 20. Farsen skal stoppes i fåretarmer. Wienerpølser skal være røkt.


Vi ønsker å opprettholde kvalitetsstandarden,
som altså ble svekket dramatisk med endringen av den nye forskriften.

Restaurantguiden har som mål å bidra til å øke kvaliteten på maten vår, og derfor er ikke pølser som feilaktig kalles wiener, lagd på annen måte, med feilaktige råvarer med i testen.

Våre testkandidater:

Legenden vil ha det til at at den slanke, lettrøkte pølsen av finmalt kjøtt i naturtarm ble oppfunnet av en slakter i Frankfurt, som senere flyttet til Wien – derav de sprikende navnene. Mens vi i Norge og en del andre land snakker om wienerpølser, kaller østerrikerne pølsen frankfurter. Derfor, spør ALDRI om en Wienerpølse i Wien. De vil bare lure på hva du mener….

Vi testet ulike wienerpølser for smak og konsistens. En wienerpølse er en pølse, der kjøttet er finmalt og blandet med fett, salt og krydder til en homogen røre som varmebehandles. De har et høyt vanninnhold, og har derfor begrenset holdbarhet.

Kriteriene våre for en god wienerpølse er en god balanse mellom kjøtt og fett slik at den fremstår som saftig og smakfull, og med en god og rund, men ikke for markant røyksmak. I tillegg spiller også skinn og konsistens en stor rolle.

Pølsene i utvalget strakk seg fra kjedenes egne rimelige merkevarer til håndverkspølser i spesialbutikker. Overraskelsen var at testvinneren ikke var en håndtverkspølse, men en lavprispølse, og i tillegg langt overlegen de andre pølsene i testen.

Prima wienerpølser fra Rema ble testvinneren!

Det er jo en kjempebonus at de også er testens billigste. Vårt panel er ikke i tvil, det blir disse pølsene heretter.

COOP ble den store taperen, og sitter nok igjen med en flau smak i munnen etter denne testen. Den smaken syns vi er helt rettferdig, siden vårt panel fikk en flau smak i munnen av wienerpølsene deres. De hadde nemlig de eneste pølsene som ingen i testpanelet ønsket å spise opp.