Neumann’s Røykeri & Supperclub

Neumann's Røykeri & Supperclub

Spente og forventningsfulle hadde vi bestilt bord, og ble møtt av ett industrielt inngangsparti som vi måtte lette etter for å finne. Kanskje ikke uventet, siden restauranten har tilhold i restene av en gammel sildoljefabrikk, ytterst på en molo i værharde Vesterålen. Nærmere bestemt på Melbu i Hadsel kommune.

Hvilken åpenbaring det var å komme inn! Fra en utside som kan minne om en hvilken som helst tvilsom kebabsjappe, kom vi inn i det som var en rustikk, ekte, og varm restaurant. Snakk om positiv overraskelse!

Siden dette var rett før jul, ville vi sjekke julemenyen, og da med en treretters.

Vi var spente på å se om standarden på kjøkkenet var like høy som de lokale ryktene tilsa. Det var de definitivt ikke. De var mye høyere.

Etter å ha blitt presentert for menyen, satt vi å ventet litt på vinkartet, før vi skjønte at slike detaljer tar man ikke så nøye her nordpå.

Joda de hadde vin, men noen oversikt over de var umulig å få uten ett vinkart som vi ikke fikk.

Mens vi ventet på maten, ble vi godt ivaretatt av vår kelner, smilende, og ikke av veien for å bli med på hyggelige kommentarer og korte samtaler fra de rundt bordet. Hun var alltid tilstede og oppmerksom.

Presentasjonen av maten var spennende. Forretten var reinsdyrhjerte, servert i en av de minste stekepannene jeg kan huske å ha sett, sammen med noe som fikk tankene mine til ett slags fuglerede, servert med tyttebærkrem. Smaken var fantastisk, men å servere dette «Fugleredet» med det bestikket vi hadde fått var kanskje litt pretensiøst. For all del, smakene blandet seg med vellyst på tungen, og alt i alt ble det en opplevelse jeg virkelig kunne tenkt meg mer av.

Når hovedretten kom, Ribbe, hjemmelaget røkt pølse, rødkål, bakt potet, og eple med svisker, må jeg si at dette var en spennende fusion rett som for all del falt i smak. Det er tydelig at Neumanns har en kjøkkensjef med tyske røtter, og som er godt kjent med norske tradisjoner. I denne retten fant jeg nemlig det beste fra to verdener.

Til dessert kom den klassiske mandelpuddingen, med krem og karamellsaus, perfekt tilberedt. og nok en gang anrettet med omtanke.

Sammen med sitt team klarer kjøkkensjefen å løfte en lokal restaurant litt ute i distrikts-norge til en restaurant som ligger godt over gjennomsnittet, selv mot etablerte restauranter som kaller seg fine dining i hovedstaden.

Vi gratulerer, og deler med glede ut 4 stjerner, som plasserer restauranten som den beste i Vesterålen, Ofoten og Lofoten vi har besøkt. Vi kommer gjerne tilbake, for dette var en gastronomisk opplevelse vi sent vil glemme.

Neumann’s Røykeri & Supperclub får 4 av 6 stjerner.

Vår skala:

Seks stjerner betyr at en restaurant er verdt en reise i seg selv.
Fem stjerner betyr at restauranten er verdt en lang omvei.
Fire stjerner betyr at restauranten er verdt en kort omvei.
Tre stjerner betyr at det er en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori.’
2 stjerner betyr at det er en en av de bedre restaurantene i sin kategori.
1 stjerne betyr at det er en restaurant som er litt over gjennomsnittet i sin kategori

Phone Number

Price Range

Kr..Kr..Kr..

Opening Hours

Address

Moloveien 1, Melbu 8445 Norge

0 reviews for Neumann’s Røykeri & Supperclub

There are no reviews yet.

Be the first to review “Neumann’s Røykeri & Supperclub”