Print

Fårikål

Da det er mindre CO2 utlipp, selv med transporten, forbundet med å benytte kjøtt fra New Zealand, (I tillegg til at de fleste synes det smaker mindre "ull" enn det norske) anbefaler vi bruk av dette.

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

Course Middag
Cuisine Dansk/Norsk
Servings 4 Porsjoner

Ingredients

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Instructions

  1. Del hodekålen i båter

  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. 

  3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer

Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter. Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.