Coq au vin

 

COQ AU VIN

Coq au vin er en utrolig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har benyttet kylling i denne oppskriften.

Course Main Course
Cuisine French
Servings 4 porsjoner
Author Chef

Ingredients

  • 1 stk kylling ca 1500gram
  • 3,5 dl rødvin Gjerne fransk 😉
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 200 gram lettsaltet sideflesk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 2 liter hønsekraft (2 liter vann og 4 hønsebuljongterninger)
  • 2 ss tomatpuré
  • 10 stk sjalottløk
  • 250 gram sjampinjong Hver sopp deles i to

Instructions

  1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.

  2. Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg i kyllingstykkene. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten.   

  3. Ta kyllingstykkene opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp.

  4. Skjær sideflesk i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem godt på alle sider i stekepannen med fett.

  5. Legg stykkene over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.

  6. Rens sjalottløk og surr den sammen med sopp i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med frisk timian ved servering. 

Server med brød, ris eller poteter

,,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *