Sjokreps med agurk og fennikelsalat

Sjokreps med agurk og fennikelsalat

Fersk sjøkreps troner øverst på pallen over de beste skalldyrene tror jeg. 

Disse fantastiske krepsdyrene er iallfall ettertraktet og populære, og virkelig snadder!

Course Main Course
Cuisine French, Mediterranean
Total Time 35 minutes
Servings 4 porsjoner
Author Chef

Ingredients

  • 4 stk sjøkreps
  • 1/2 stk revet skall av sitron
  • 2 ss smør

Agurk- og fennikelsalaten

  • 1 stk agurk
  • 1 stk fennikel
  • 5 g tørket butare ikke nødvendig
  • 1⁄4 stk saft av sitron

Soyadressingen

  • 3 ss kecap manis søt soyasaus
  • 1 ss vanlig soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1⁄4 stk saft av sitron
  • 2 ts hakket frisk koriander

Instructions

  1. Del krepsen i to på langs med en skarp kniv. Fjern den svarte tarmen. Legg krepsen på et stekebrett. Krydre med litt salt og pepper, dryss over revet sitronskall og fordel smøret over. Sett kaldt til rett før servering.
  2. Skjær agurk og fennikel i så tynne skiver som mulig, gjerne på mandolin. Bløtlegg taren i kaldt vann, rull den hardt sammen og kutt den i tynne strimler. Bland med agurk og fennikel. Ha i sitronsaft og olivenolje, og smak til med litt salt og pepper.

  3. Bland sammen søt og salt soyasaus, revet ingefær og sitronsaft til en soyadressing.

  4. Sett sjøkrepsen høyt i ovnen på 190 °C i ca. 5 minutter, til smøret har smeltet og krepsekjøttet har blitt hvitt.

  5. Fordel agurk- og fennikelsalaten på fat eller tallerkener og anrett halve kreps på toppen. Hell over litt av soyadressingen og pynt med frisk koriander.

Sjøkrepsen kan også grilles. Da legger du krepsen rett på grillen i 3-4 minutter til smøret har smeltet og kjøttet har blitt hvitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *