Andebryst med klementinsaus

ANDEBRYST MED KLEMENTINSAUS

Course Middag
Cuisine French
Total Time 1 hour
Servings 4 porsjoner

Ingredients

  • 2 stk andebryst
  • 1 ss Fransk smør (Meierismør kan brukes) til steking
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 4 stk rødbeter
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Klementinsausen

  • 3 ss Fransk smør (Meierismør kan brukes)
  • 4 stk klementiner
  • 3 ss honning
  • 3 ss hakkede mandler
  • 12 stk Fransk Asterix Potet, (Unngå Norsk Asterix pga. dårlig kvalitet)
  • 1/2 ts salt

Instructions

  1. Skrell rødbetene og skjær de i skiver. Dekk bunnen i en ildfast form med bakepapir og legg i skivene. Ha på olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i forvarmet stekeovn på 180 grader. Stek skivene i ca. 30 minutter.

  2. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

  3. Krydre med salt og pepper
  4. Vask og skrell potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre

  5.  Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter med skinnsiden ned til den er gyllen og sprø. 

    Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin. 

    Sett formen inn i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 60 grader. 

    La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver (kjernetemperaturen vil stige til ca. 65 grader under hvilen). 

  6. Ha smør i en varm stekepanne. Tilsett saft av klementin når smøret er smeltet og har sluttet å bruse. Reduser til halvparten.

  7. Tilsett honningen

  8. Vask purreløken og del i grove biter. Legg bitene i sausen til de er gjennomvarme og lett karamelliserte. Ha hakkede mandler i sausen rett før servering. 

  9. Alt er nå klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebrystet og den sursøte klementinsausen. 

    God appetit!

,,,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *