Michelindryss over Norge

Re-naa i Stavanger har fått to stjerner i Michelin-guiden. I tillegg har Bergen og Sørlandet fått sine første Michelin-stjerner, Speilsalen i Trondhem fikk også en stjerne, bare 10 måneder etter åpningen.

I tillegg drysset det godt ove våre naboland i Norden også. DILL i Reykjavik på Island må vi si vi var ekstra glade for at kom med, til tross for at vi ikke selv har vært der med våre inspektører.

Sven Erik Renaa jublet høyt da gourmetrestauranten hans, Re-naa i Stavanger, fikk hele to stjerner.

De har hatt én siden 2016, og i kveld kom den etterlengtede, og velfortjente andre stjernen. «Dere i Stavanger er så fuckings flotte. Dere er det beste teamet i hele fuckings verden» jublet Sven Erik fra scenen.

Maaemo mistet sine tre stjerner

Av de norske restaurantene er det kun Maaemo i Oslo som har hatt flere enn én stjerne. De har hatt tre, men under kveldens utdeling ble det klart at de ikke beholder dem. Det skyldes at de er på flyttefot, og at restauranten derfor ikke har kunnet bli bedømt i deres nye lokaler. De åpner på ny adresse om i underkant av to uker.

Disse norske restaurantene har utmerkelse i Michelin-guiden 2020:

To stjerner

  • Re-Naa, Stavanger

En stjerne

Bare, Bergen

Galt, Oslo

Kontrast, Oslo

Omakase by Vladimir Pak, Oslo

Statholdergaarden, Oslo

Sabi Omakase, Stavanger

Credo, Trondheim

FAGN, Trondheim

Speilsalen, Trondheim

Under, Lindesnes

Bib Gourmand

  • Smalhans, Oslo